O nama

Znali smo da tornjaci postoje, viđali smo ih u našem mjestu gdje smo živjeli, viđali ih na slikama, slušali fascinantne priče o njima. Međutim, prvi susret s našim tornjakom imali smo 1997. godine kad nam je u kuću stiglo jedno malo bijelo- crno štene koje je nalikovalo na «klupko», staro samo 8 tjedana. To razigrano, čupavo, nježno i susretljivo stvorenje, puno ljubavi, odazivalo se na ime Agi. Vrlo brzo, dok je Agi odrastao kod nas, primijetili smo da riječi nisu dostatne kako bi se mogao u pričama i razgovorima opisati jedan tornjak, jer, tornjak je više od psa.

Živio je s nama u kući i svaki dan je ispunjavao nečim novim, srećom i ljubavlju. Kad je napunio 3 godine naša radost se još povećala, dobili smo i prvo svoje dijete, Stellu, koja je odmah u prvim danima svoga života, pored nas, svojih roditelja, upoznala i tornjaka. Možemo sa sigurnošću tvrditi naše dijete je i prohodalo uz tornjaka. Držeći se za njegovu dlaku Stella je ustajala i krenula u suživot i igre s Tornjakom. Posebno nas je radovao Agijev mir i strpljenje. Bilo je situacija kada bi mu dijete, pri ustajanju, vukući ga za dlaku nanosilo bol. Ali, Agi nikada nije pokazao niti jedan znak prijetnje ili upozorenja. Vidjelo se da ga boli, ali, samo bi mahao repom i gledao veselim očima gdje je dijete i doslovce bi ga vodio po kući. Kada bi dijete palo na pod sačekao bi da se, držeći se ručicama za njegovu dlaku, ponovno ustane. Kasnije smo dobili još jedno dijete, Edija. Agi je bio i njegov odani čuvar i uvijek strpljiv i nježan. Agi nas je naučio kako se tornjak ponaša prema djeci i obitelji, koliko je strpljiv, inteligentan, nježan, drag, i uvijek tu kada djecu i obitelj treba zaštitit u raznim situacijama. On je taj zbog koga smo zavoljeli tornjake i naša ljubav prema njima jača je i još svom snagom traje. Doživio je s nama svoju punu starost, no nešto prije toga krenuli smo s uzgojem kako bi imali njegove potomke, njegove nasljednike. Sretni smo što smo uspjeli u tome.

Danas u svojoj uzgajivačnici imamo preko 10 tornjaka. Pored odraslih pasa imamo i mlade pse. Uporno radimo s njima, oni nam za sav trud uzvraćaju ljubavlju i zavidnim rezultatima koje postižemo na kinološkim izložbama u domovini i svijetu.

U svom uzgoju pažnju poklanjamo zdravlju te tome da jedinke budu u tipu pasmine.

Štencima tražimo domove pune ljubavi te uvijek ostajemo u kontaktu sa vlasnicima kako bi mogli pratiti njihov razvoj.