Tornjak štenci – F leglo

19.03.2018.

14.03.2018 mama Bonita oštenila je 11 prekrasnih zdravih i velikih štenaca,6 cura i 5 dečka

Mama Bonita je stara 3 godine i ovo joj je 1 leglo.

Bonita se krenula spremat na okot u utorak popodne,prestala je jesti,smjestila se u kotilicu i tako smo nas dvije čekale satima ali od beba ništa,ona bi dahtala,vrtila se,kopala i onda se opet smirila i zaspala. U srijedu ujutro iza 9 sati dobila je prve trudove,tiskala je i tiskala i ubrzo je stigla prva beba,veliki bijelo-crni dečko

ogroman za prvu bebu,čupav i jak :) .Mama je bila malo zbunjena ali je brzo shvatila šta se događa .

Bila je jako mirna i odradila okot kao da je već prije imala leglo,totalno smirena i staložena,lizala je svoje bebe i od početka krenula super brinut o njima.

Bebe su dolazile u razmaku od pola sata do sat i tako smo nas dvije dočekale 10 beba do 4 popodne.Bila sam sigurna da je gotova no zaostale su nam posteljice te je ona i dalje tiskala.Prošlo je 4 sata od zadnje bebe a ona je krenula tiskat jače.Kako ja pričam sa svojim kujama,pogledala sam je i rekla ma daj ti se zezaš nije valjda još jedna beba.Za prvi puta i ovih 10 je strašno puno za nju.

Naravno da se nisam prevarila 11 štene je dolazilo.Odjednom izlazi ogromna beba i sa svim svojim iskustvom sa sigurnošću bi tvrdila da je stigao dečko,ogromannn,težak i velik ali ne stigla nam je cura prava velika i snažna ženka.Nisam sigurna jesam li ikada vidjela ovako veliku bebu.

Ovo je ona tik do mame,tek kada se osušila,veća i teža od sve braće.

Danas su stari 5 dana,Bonita je divna,mirna i brižna majka.

1 tjedan stari

Štenad je prekrasnih boja,imamo dva tricolor dečka i 1 tricolor curku, te 3 smeđo-bijela dečka i 5 smeđo bijelih krasnih ženka. Neki od štenadi su nam već rezervirani unaprijed pa ako ste zainteresirani slobodno nam se javite i kontaktirajte nas.

02.04.2018 – bebe su stare 2 pol tjedna i evo novih slikica

 

 

 

komentara